Sedan licensjakten drog igång i början av januari hade bara en varg fällts i Västmanland men under onsdagen fälldes ytterligare en.

Nu återstår det fyra vargar som ska skjutas i Kölstareviret. > Svt Västmanland

Samtidigt får aktivister akta sig för arga jägare som välter deras bil och slår sönder bilrutan.  -” Klockan är inte ens 10.00 och vargjakten i Kolsva är redan ett krigsfält.

Ca 60 jägarbilar är på plats och jägarna har redan hunnit få en polisanmälan om misshandel på en aktivist samt anmälan om att ha kört på en av våra bilar två gånger. Vi är få men vi kämpar vidare för vargarna! > 
 

I > Jakt & Jägare står det,

I morse var jaktsabotörerna inne med två bilar redan i sextiden vid vargjägarnas samlingsplats utanför Surahammar. När de förföljde jägare som skulle ut och jaga i Kölstareviret inträffade något som resulterat i en polisanmälan om ofredande eller ringa misshandel.  I 14:30-tiden kom en rapport att en varg är fälld i Kölsta. I 15:15-tiden pågår jakten fortfarande eftersom fler vargar är kvar i området.

I sin egen webbkanal hävdar jaktsabotörerna att en av deras medlemmar misshandlats och att de fått en av sina bilar påkörd två gånger. Polis har varit på plats och tagit upp en anmälan från aktivistsidan. – Vi fick in ett samtal i 9-tiden. Det har upprättats en anmälan om ofredande alternativt ringa misshandel, säger Torsten Hemlin, befäl på polisens regionledningscentral. – Det här med en trafikolycka är inget jag kan se. Men det finns en uppgift om att någon blivit instängd på en väg, tillägger han.