Uppdaterad 2017-02-15


> SVA Tabell Licensjakt på varg 2018

29 Dec, Det blir vargjakt på tisdag

> Se alla 6 avsnitt på ”Vargkriget”

Läs nyheter på >huvudsidan
och i menyerna.
Högsta förvaltningsdomstolen stoppar inte vinterns licensjakt på varg. Det innebär att jakten kan starta som planerat på tisdag den 2 januari.
> Läs Alla beslut

Den 27 december kom Kammarrättens beslut, avslag på samtliga överklaganden och klartecken för vargjakt. Överklaganden har gjorts till Högsta Förvaltningsdomstolen

2017-12-28

Den 27 november kom Förvaltningsrättens besked på de överklaganden som gjorts om licensjakten 2018. 

> Här kan ni läsa hela Pressmeddelandet
Förvaltningsrätten i Luleå fastställer beslut om licensjakt efter varg
[2017-11-27] Förvaltningsrätten i Luleå har i dag meddelat dom i fem mål, som gäller licensjakt efter varg i Dalarna, Gävleborg, Värmland, Västmanland och Örebro län. Förvaltningsrätten avslår samtliga överklaganden, vilket innebär att länsstyrelsernas beslut består och att licensjakt på totalt 22 vargar tillåts inom vissa särskilt angivna områden under perioden den 2 januari 2018 till och med den 15 februari 2018.

Föreningarna Nordulv, Wolf Association Sweden, Svenska rovdjursföreningen, Jaktkritikerna och Naturskyddsföreningen i Värmland och Dalarnas län, överklagade och begärde i första hand att besluten skulle upphävas. 
För mer info kontakta;
Niklas Lind
chefsrådman
0920 – 27 76 60
niklas.lind@dom.se

__________________________

Besluten kom den 28 september 2017 i Sverige 
Områdeskartor & Revirkartor mm finns på respektive revirsidor under menyn ”Revir”
>Västmanland
> Dalarna

>Värmland
>Örebro
>Gävleborg
Jakten får bedrivas från och med den 2 januari till och med den 15 februari 2018 eller till dess att Länsstyrelsen dessförinnan avlyser jakten.

Licensjakten om fattar totalt 22 individer i nedanstående 5 län som länsstyrelserna anser detta vara av begränsad mängd och ett rimligt uttag i förhållande till vargpopulationens storlek och tillväxt.
De berörda länen i mellersta rovdjursförvaltningsområdet har efter samråd enats om ett jaktuttag per län enligt följande:

  • Värmland – 6 vargar > LST 
  • Örebro – 2 vargar > LST
  • Dalarna – 6 vargar > LST
  • Gävleborg – 2 vargar >LST
  • Västmanland – 6 vargar > LST

Beslut för nedladdning

 

Licensjakt-varg-2018_Dalarna
Beslut-licensjakt-varg-varmland-2018
Karta-over-jaktomrade-Vimyren_Varmland
Beslut – licensjakt efter varg 2018 2.0_Vastmanland
Bilaga 1 – Jaktområden kölsta
beslutomlicensjakteftervarg2018
Beslut om licensjakt efter varg i Örebro län 2018
>
 SVA Tabell Licensjakt på varg 2018

Revir Tilldelning Fällda vargar
Flaten 7 5 + 3 skabb = 8
Kindla 2 0
Kölsta 6 6 jakten avlyst
Nyskogen 2 2 Jakten avlyst
Vimyren 6 2

Antal jägare per län + Inbjudna till jakten 2018

____________________________________

Februari 15

copyright Kim Aronsson 14 feb 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Licensjaktens sista dag 2018 !
Inga fler vargar har blivit skjutna under jaktens sista dagar så 15 vargar + 3 skabbvargar har fällts under 2018 års varg jakt !

14
Inga fler än de 2 skjutna vargarna är funna i Vimyrenreviret i Värmland.
Misstänkt iligegal jakt på minst 4 stycken då 7 stycken har varit sedda och fotograferade på åtelkamera (i Sv Jakt) innan jaktens början.

09
Ingen aktivitet har inrapporterats som är känd varesig igår den 8e eller idag.
(Note; 3 skabbvargar, Flatenr) är avräknade på SVA)

08
Totalt har åtta vargar skjutits i Flatenreviret, men tre av dem har klassats som skabbvarg och därför räknats bort i totala tilldelningen.

07
Flera har frågat angående status i de vargrevir där det licensjagats i år. Det här är de delvis obekräftade uppgifter redaktionen fått fram. I Nyskogen (Gävleborg) uppges det nu vara tomt på varg. I Flaten (Dalarna) finns det enligt enligt uppgift kanske en varg kvar. I Kölsta (Västmanland) finns det minst en varg kvar. I Vimyren (Värmland) kan det vara vargtomt. I Kindla (Örebro) finns det enligt uppgift vargar som går igenom det lilla jaktområdet då och då.

o5
Det bedrivs just nu ingen licensjakt på varg i värmländska Vimyrenreviret. Det finns fyra vargar kvar att fälla på tilldelningen, men frågan är om det finns några vargar kvar i reviret?
Två vargar sköts direkt när licensjakten inleddes. En vuxen hane som var drabbad av skabb samt en vuxen tik. Analys av den fällda vargtiken visar att hon inte fött någon valpkull.

04
Mycket kallt idag, -18 
Ingen större aktivitet idag men vi åkte runt hela reviret och tvärs igenom åt båda håll under några timmar. Sammanlagt 12 mil bara.

 

03
Idag har Tema Röde Ulven varit ute en sväng. Det var det -15 men iskyla, inget snöfall och halvklart. Ej plogat idag då det blivit plogat i förrgår. Innebär då spårning i Vimyren. 

02 Ingen aktivitet

01
Sista vargen skjuten i Kölstareviret, Västmanland med nummer; M494892
Därmed har den sista av sex tilldelade vargar skjutits i Kölstareviret och jakten är avlyst.

Aktivister saknade i ca; 6 timmar innan tre återfanns.
Polisen vägrade först komma, trots att fem personer saknades. Tre har hittats, en blödde från huvudet. Två saknas fortfarande. Polisen kom efter en lång tid äntligen på plats med helikopter bla.
Alla fem återfanns vid 21.30 tiden.
>Läs Aftonbladets artikel

Värmland;
Ingen plogning på skogsvägarna i Vimyrenreviret och med det alltså ingen framkomlighet eller mycket begränsad sådan beroende på bil och däck. Inga jägare ute vad vi i Teamet sett.

Januari
30
vid 11.00- tiden fälldes den femte vargen i Kölstareviret, Västmanland.
En varg återstår på tilldelningen inom jaktområdet meddelar länsstyrelsen i Västmanland.

28
Ingen varg har fällts under helgen

26
Licensjakten i samtliga revir har haft uppehåll på grund av väderlek och visst bråk i Kölstareviret, Västmanland som är under utredning.
> Polisen inleder 13 förundersökningar efter bråk vid vargjakt

Här är en film från en av dagarna i Kölstareviret, Västmanland med HSS och ett litet klipp från Vimyrenreviret, Värmland där en värnare från Team Röde Ulven stänger ögonen på varghanen skjuten där på jaktens andra dag.

21
På söndagen fälldes ytterligare en varg i Flatenreviret. 
Sex vargar får fällas i Flatenreviret enligt länsstyrelsens Dalarnas beslut. Totalt har nu åtta vargar skjutits i reviret. Tre av de åtta vargarna har varit drabbade av skabb och skjutits med stöd av paragraf 40c jaktförordningen. 

Kort uppdatering från Kölsta idag. 
Dagen var ganska lugn inget våld ifrån jägarna (kan det vara för att en journalist var där?)
Bortsett från några inblockeringar från jägarnas sida var dagen inte speciellt händelserik vilket även innebär att inga vargar mördades idag.

Inga vargar skjutna denna dag i de andra reviren.

20
Ytterligare en skabbangripen varg skjuten i Flaten-Billsjöreviret i Dalarna
Vargen sköts med stöd av paragraf 40c jaktförordningen och det återstår därmed fortsatt en varg på tilldelningen i reviret.
Detta innebär nu att 15 vargar inkl 1 skabbvarg = (ökad tilldelning) i Dalarna sammanlagt har blivit fällda i årets licensjakt.

19
Två vargar har blivit fällda idag i Kolsva. Den första vid lunchtid och den andra ca; 16.00

Jägaren i masken avslöjad

Jägare utbildas genom jägareförbundet 
Jägareförbundets allmänna uppdrag skall tas ifrån dom omedelbart och skötas av kompetenta individer, framför allt organisationer som inte utövar våld mot vare sig djur eller kvinnor. Jägareförbundet är direkt olämplig organisation att handha jaktfrågor och ärenden som gäller jakt eller säkerhet. Det är monster de skapat som saknar all form av respekt för både djur, människor och miljö.

Jägare i Kolsva misshandlar ett barn, tjejen är under 18!!
Swedish hunters in Kolsva beat up and tries to strangle a child!! This young female that the hunter is abusing is under 18!!
/CA 

18
Det fortsätter att snöa och det ska bli kallare.
Medmänniskor behövs i Västmanland! 
Jägarna i Kolsva misshandlar kvinnor, siktar med laddat gevär mot människor och hotar att skjuta ihjäl dom, slår sönder rutor, förstör bilar, sliter och drar i folk, knuffas och slår människor.

Just nu är ett hundratal jägare i Kolsva i Västmanland, flera av dessa är jägare som åkt dit från Dalarna och Värmland. De hatar varg så mycket att när de slaktat kvoten i sina län, åker till Kolsva för att få mörda några fler Vargar.
/CA

17
Med spårsnön kom också ett lyckosamt resultat i vargjakten. En varg har i dag fällts inom Kölstareviret, Västmanland. Totalt har nu två vargar fällts i reviret och det återstår där fyra vargar på tilldelningen.
Vila i Frid

poster
Kolsva Jägare attackerar aktivister 2018-01-17
00:00
--
/
--


Fem aktivister har blivit attackerade av ett antal jägare under dagen och som är polisanmält.
Jägare har kört in i deras bil flera gånger, blockerat bilar och försökt slita dom ur bilarna samt hotat dom till livet. 
En höjde handen åt en kvinnlig aktivist och försökte välta bilen med folk i den. 

 

 I Vimyren har det inte varit någon aktivitet då det har snöat hela dagen och snödjupet är upp till 6 dm. Plogning av skogsvägarna är på gång då det krävs snökedjor på traktorerna.

 

16 
Mycket snö faller i Mellansverige.
Inga fler vargar fällda tills idag. Det är 11 stycken sammanlagt varav 2 hade skabb. 1 i Dalarna & hanen här på bild i Vimyren. Dock var hans päls på tillbakaväg då han alltså klarat skabbangreppet. 
Jägareförbundet Dalarna ansöker om utökad licensjakt på varg i Flatenreviret. 

>Läs mer här.

foto; Privat

15 
Under helgen har det licensjagats varg inom Kindlareviret, Örebro län. För första gången sedan jakten inleddes visade spårningar att det fanns vargar inne i området och jakten drogs därmed igång. Vargarna smet dock ut ur området utan att någon jägare såg dem.
> Läs Nyhetsartiklarna på första sidan

12
I Norge har samtliga 16 tilldelade vargar fällts inom den så kallade vargzonen. Tanken med beslutet var att samtliga vargar i reviren Julussa och Osdal skulle fällas men lokala jägare hävdar att det finns vargar kvar i reviren, trots jakten.
”Jaktlagen säger att det är minst tre vargar kvar i Osdalsreviret samt att det är flera vargar kvar i Julussareviret”, säger Knut Arne Gjems, Norges Jeger och Fiskerforbunds ledare i Hedmark > till Bondebladet

Under veckan har ingen organiserad vargjakt genomförts i Vimyrenreviret, Värmland. Anledningen ska vara brist på spår och snö


11
I Kölstareviret försöker aktivister störa licensjakten på varg.
Lokala jägare uppger för Svensk Jakt att  anledningen till att jakten går trögt i området inte beror på aktivisterna. Istället är det snöbrist som försvårar jakten avsevärt.

10
Jakten i Norge pågår och 15 av 16 tilldelade vargar har skjutits i reviren Julussa och Osdal.

08
Ingen varg har fällts i något av reviren under helgen mycket på grund av väderleken som varit både dimmig mycket kall.
I Kindlareviret, Örebro län, har hittills ingen organiserad vargjakt bedrivits. Det har varit och är fortsatt dåliga spårförhållanden.


06-11 Vimyren Ingen varg skjuten


05
Ingen varg har skjutits under dagen. Spårningar pågår och snö har fallit i Vimyren idag.

Oslo tingsrätt kom idag med sin dom om den norska licensjakten på varg. Tingsrätten stoppar inte jakten utan den får fortsätta som planerat.
> Läs mer

På vargjaktens fjärde dag i Sverige och i Norge blev sammanlagt 27 vargar skjutna.
Hittills på vargarjakten i den norska ulvesonen har 11 vargar dödats av de 16 tilldelade i 2 revir, Osdal och Julussa.
Skaninaviens licenjakter i år handlar om att 64 vargars liv släcks.
Jakten i Norge tartade den 1 januari.


04

Den lilla snö som föll övergick i regn men det pågick spårning trots allt.
I Värmland, Vimyren gick 3 skott, 2 vid 12.42 ? 1 kl; 12.57.
Ingen varg blev skjuten denna dag som även bekräftades av Länsstyrelsens David Höök. Dagen blev mestadels en katt och råtta lek. 
I dag var 1 jaktlag ute då 3 skott hördes med små uppehåll som klockades. Idag blev inga vargar skjutna här, inga i Kölsta och ingen i Tyresta.
> Jakten avlyst i Dalarna och
vi tänder ljus för de 2 varar som dog där idag.
Vila i Frid 

Här är några bilder från dagen.

03- Dag 2
9 vargar döda
> SVA

Utfärd till Vimyren reviret, Värmland
Denna dag var utan aktivitet där vi var.
I dag var det en bättre dag för vargen här men fler fick sätta livet till på andras ställen både i Sverige och Norge. 
Vila i Frid 

Antal jägare i Sverige nu


 

 

 

 

 

 

 

 

 

02 Dag 1

Vi fann tillslut några jägare som satt längs en lite väg mellan Ekshärad och Torsby.
Vi bytte några ord dock var det ingen vidare information från dessa män men fortsatte tills vi komfram till en stor samling jägare där jag frågade om vi fick fota. De sa att länsstyrelsen besiktningsman var på väg så vi inväntade den personen som var en kvinna och fick lov att fota den varghane som vi lägger ut bilder på här. De är copyrightade för vargskydd.se.
Han var en stor vacker hane på 42 kg. Han hade haft skabb men som tydligt syntes var på tillbaka växt på hans vänstra revben. En 1 decimeters bar del syntes dock en bit ner från vid svansfästet. Han levde i Vimyren Värmland och var ca: 3 år gammal. Sluter hans ögon och ber.
Död 2 januari 2018
 Vila i frid
Alla bilder är privata & copyrightade för Vargskydd
Jägarnas möte med aktivister avlöpte lugnt

2Vagbeskrivning.png
26169368_259472807917597_3086779947082414054_n
Vad är detta 20180104
Nr 2-20180104
7 copyright Kim Aronsson 20180102
26234903_258880771310134_1296458023_n
26166644_258800047984873_6030330528712704049_n
2copyright Kim Aronsson 20180102
3 copyright Kim Aronsson 20180102
4copyright Kim aronsson 20180102
8 copyright Kim Aronsson 20180102
5copyright Kim aronsson 20180102
copyright Kim Aronsson 2018+104
6 copyright Kim Aronsson 20180102
26169368_259472807917597_3086779947082414054_n
26229678_259471411251070_1118716521125670134_n
26803833_261695821028629_643710330_n
Licensjaktomrade VargVarmland2018
Nr 2-20180104
2 - kopia
3 - kopia
4 - kopia
5 - kopia
7
8 - kopia
10
previous arrow
next arrow
Shadow


Här stänger Kim ögonen och ber om Vila i Frid