Vi protesterar mot Naturvårdverkets beslut.

CollageWAS demonstration20111029Angånde det beslut som tagits av Naturvårdsverket om skyddsjakt på Ivla i Kronobergs län. Det går emot regeringens uttalande om kraftfulla åtgärder om genetisk förbättring av vargstammen. Att NVV på nytt sätt hanterar vargfrågan så det inte går att överklaga skyddsjaktsansökningar om man inte är i direkt anslutning till platsen för ”problemet”. Att otaliga skyddsjaktsansökningar nu strömmar in pga. Carlgrens uttalande om utökad skyddsjakt istället för licensjakt anser vi att det inte gjorts tillräckliga åtgärder, som skrämseltaktik mm.

Att ersättning för rivet boskap/får utbetalas, trots undermåliga stängsel som knappt håller ihop. Full ersättning ges på dödade jakthundar som medvetet släppts lösa i vargrevir utan skyddsväst. Vi anser att en jakthund utsätts för djurplågeri utan skyddsväst om den springer lös i ett vargrevir. Vi kräver att det blir obligatoriskt att använda skyddsväst på jakthund vid sådana situationer. Att jaga i genetiskt viktiga revir borde helt stoppas och skyddsjakt kan inte krävas inom dessa områden. Att jägarna utövar utpressning för utebliven licensjakt med bla. eftersöksbojkott är något som ansvariga måste ta avstånd från direkt.

Vid ”skyddsjakt” eller ”licensjakt” genom att föräldrapar med valpar i ett revir kan ställa till mer problem än nytta för den omgivande befollkningen då valparna, oftast ungdjur/fjolårsvalpar inte har lärt sig jaga på ett effektivt sätt ännu.

Samling: Karlaplan kl. 14:00 Avmarch: 15:00. Slutmål: Naturvårdsverket

GLÖM INTE ATT TA MED ER LJUS !

Alla är hjärtligt välkomna.

WAS – Styrelsen