Stor sorg
Dom onda har dödat henne. Alla inblandade är genomonda. Jag var ute senast igår. Vi blev förföljda och stoppade av polisen två gånger bara för att vi var där. Så många som har kämpat för dig Grimma, som hållt de onda borta dag och natt. Över 47000 personer har skrivit på en protestlista mot skyddsjakten som är baserad på lögner från moderatpolitiker Alexandra Anstrell och ekonomiska egenintressen från Sandemars. De onda som Länsstyrelsen lyder. Vackra fina Grimma gjorde Inget ont och ni dödade henne. Vi är många som kämpat för dig Grimma, av en enda anledning, att du hade all rätt att finnas. 
Du var viktig, precis som din bror som de sköt ihjäl i Riala, precis som Vargarna i Värmland och Västmanland, precis som Vargarna som förföljs och dödas i samebältet och i Norge. Sorgen är mycket tung. Att försöka rädda någon från ondska och att bli skjuten och inte klara det, gör fruktansvärt ont. Jag har lagt min själ på att rädda henne och samtidigt massa andra som också är utsatta av förföljelse och dödshot. De har förföljt och jagat den här stackars vargtiken dygnet runt i flera månader. Kan ni föreställa er hennes rädsla? Hon var älskad och värdefull och de såg henne som smuts och behandlade ett i svensk lag skyddat djur så också, som värdelös smuts. Jag önskar att jag hade fått se henne. Men eftersom hon var så skygg, till skillnad från Anstrells påståenden, så var det svårt. 
Förlåt att vi inte klarade att rädda dig ?

/Christel

Södertörnsvargen är död – sköts idag

Den sändarförsedda vargtiken på Södertörn, som huvudsakligen har hållit till i området vid Tyresta nationalpark och i Haninge är död.
Vargen fälldes under onsdagsförmiddagen i Tyresö kommun, inom jaktområdet för den skyddsjakt som Länsstyrelsen beslutat om.
> Botkyrka Tidning

Södertörnsvargen skjuten under skyddsjakt

Under onsdagen fälldes en varg på Södertörn, söder om Stockholm, under den skyddsjakt som Länsstyrelsen beslutat om. Därmed upphör beslutet om skyddsjakt att gälla.
>SVT