Gav sig på fyra personer – innan det tog stopp
Ett vildsvin gick till attack i Berlin under måndagen. Fyra personer skadades – inklusive en polis som fick dra vapen mot djuret. Men det finns några enkla sätt att skydda sig mot vildsvin.

Metropolen Berlin i Tyskland är inte i första hand känt för sitt naturliv. Därför blev nog en och annan tysk förvånad när ett 120 kilo tungt vildsvin ställde till med en bökig scen i huvudstaden i går.

Slogs till marken
Vildsvinet attackerade och skadade fyra personer, uppger tysk polis som också fick gå i närkamp med det bitska djuret.

Innan polis kom fram till platsen hade en 74-årig man blivit biten i benet och ryggen – samtidigt som en kvinna i samma ålder slogs till marken av det uppnosiga vildsvinet.

En 24-årig kvinna tvingades fly in i en parkerad bil efter att djuret bitit även henne i benen. Alla tre fick tas till sjukhus efter incidenten, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Tvingades skjuta
När polis väl konfronterades med vildsvinet i bostadsområdet Charlottenburg, efter att ha fått ett tips från en förbipasserande boende, gjorde vildsvinet ett sista utfall – mot polisen.

Polisen fick ett rejält bett i benet, vilket tvingade honom till att dra tjänstevapnet och skjuta ihjäl djuret.

Vildsvin är ett ovanligt inslag i Berlintrakten, även om beståndet tycks ha ökat på sista tiden.

Se till att du hörs
Även i Sverige rapporteras det om vildsvinsattacker.

Oftast sker det i samband med jakt, eller när personer befinner sig ute i skogen – men även i situationer när djuret måste avlivas efter trafikolyckor.

Vildsvin tenderar nämligen att attackera i trängda lägen. Men det finns några knep för att slippa möta svinen när man är ute i naturen.

Det hjälper om man ser till att göra ljud i skogen, och skulle man ändå konfronteras med ett djur: Prata högt!

Källa: Aftonbladet.se