TERRITORIUM

Sjöveden;

Galven;

Amungen;

Tenskog;

Finnskog;

Homna;

Skrälldalen;

prest skogen; Det nya reviret ligger sju mil nordväst om Galven; nordväst om Ljusdal.

Den genetiskt värdefulla hanvargen Boris från Galvenreviret i Hälsingland har bildat ett nytt revir tillsammans med en tik från norska Kynnareviret, också hon av stort genetiskt värde. Reviret skall heta Prästskogen.

- Det mannlige er viktig for å redusere innavl i den svenske ulvebestanden. Han kommer fra Russland og oppdaget 2007 i Galven. Siden den gang har han hatt tre kull, Said Ruona Burman, koordinator for dyrelivet problemer i Environmental Protection Agency, i en pressemelding.

Tiken i Galvenreviret har inte varit synlig sedan 2010, hannen var kvar med valpar under den följande vintern men har inte setts sedan dess. Att vargen fortfarande lever upptäcktes i samband med DNA-analyser av spillning som länsstyrelsen i Gävleborgs län samlade in i gamla Skrälldalsreviret i mars.

Tiken kommer från Norge och är avkomma till en annan rysk varg som upptäcktes år 2007 i Kynna. Hon har på senare tid funnits i Haveröområdet längre mot nordväst, upp mot Ånge till. 20120528

Galvenvarg gjenfunnet i Norge

Den genetisk verdifull hanvargen fra Galven i Hälsingland er funnet igjen. Han har et nytt territorium sammen med en tispe fra norske Kynnareviret.
- Det mannlige er viktig for å redusere innavl i den svenske ulvebestanden. Han kommer fra Russland og oppdaget 2007 i Galven. Siden den gang har han hatt tre kull, Said Ruona Burman, koordinator for dyrelivet problemer i Environmental Protection Agency, i en pressemelding
Svensk Jakt 2012052
LST

Polisen avlyssnade misstänkta vargdödare
OCKELBO
De misstänkta vargdödarna var telefonavlyssnade. Nu väntar åtal för grovt jaktbrott. – Jag kan inte tänka mig ett grymmare sätt att jaga på, säger åklagaren Åse Schoultz
GD.se 20120309

Åtal väcks i fallet med Fansenvargen
20120223

Polisinspektör kritisk till lång utredninger
20120222

Påtale venter for fans av ulven død
20120219

Misstänkts urin hittades på isen Fansen vargen Polisinspektör Sven Lind meddelar att han inom den kommande veckan sammanställa ett protokoll från polisutredningen och lämna det till åklagaren. Omkring två veckor efter det väntas åklagaren väcka åtal mot de två männen för grovt jaktbrott. Även en man från Gästrikland väntas åtalas för medhjälp till grovt jaktbrott.
HeleHälsingland 20120201