”Hoppas ni är med hela vägen”

Industriledaren och vargdebattören, som suttit fängslad sedan den 26 oktober, har lyckats få ut en hälsning från häktet trots restriktionerna. Det är ett tack till de nu cirka 13 200 personer som stöder honom i en Facebookgrupp och ett budskap om ”början på en lång resa” där han hoppas att supportrarna är med honom ”hela vägen”.

Allt fler medlemmar ansluter till Facebookgruppen som bildats för att ge stöd till den kände vargdebattören och ytterligare två häktade i den så kallade jakthärvan i Västmanland. Totalt är de fem personer som är misstänkta för bland annat grova jaktbrott efter påståenden från en hemlig tipsare.
Idag passerade medlemstalet 13 000 och det är i skrivande stund närmare 13 200 medlemmar i gruppen.
I gruppen har det lagts ut en hälsning från den häktade industrimannen som är misstänkt för illegal vargjakt sedan han pratat om ”gråben” med sin syster i den hemligt avlyssnade mobilen.

Fängslad och isolerad från omvärlden
Industriledaren sitter häktad med restriktioner sedan den 30 oktober. Det innebär att han är isolerad både från omvärlden och andra häktade. Eventuella brev ska granskas av åklagare innan de når sin adressat. Besök utan tillstånd är förbjudet för den häktade. Likaså att lyssna på radio, se på TV eller läsa tidningar. Men han får träffa sin advokat, Sven Severin.

> Läs mer