WAS var på plats och Enligt Polisen säger kvinnan att hunden var ca: 80 meter framför henne när två vargar attackerade dem.

handelse-7

Foto: M Dahlöf- tillhör WAS

En av vargarna lufsar mot henne men kommer INTE närmare än ca 50 meter, hon tjoade och viftade med armarna och vargen tvärstannade då på ca: 50 meters avstånd. Sedan vände vargen och försvann in i skogen med den andra vargen och hunden.Delar av hunden hittades nära platsen för attacken av vargspårhunden, den markerade att det var vargspår och markerade även ”varg” på hunden.

Vi kom strax efter SVT och TV4, ca: 60 min senare kom Hanna (Rovdjurshandläggare) med en grupp vargspårare samt en specialtränad vargspårhund.

Hanna säger att de säkrat bevis för att det var en vargattack. Hanna ville inte säga hur detta kunde påverka en ny ansökan av skyddsjakt. De skulle ta ställning till det om/när den kommer in. Hon ansåg inte det för 3 månader sedan då en hund på rymmen blev attackerad av en varg. En hund saknas även efter en förmodad vargattack vid samma tidpunkt.

Hanna säger att de inte vet om det var mer än en varg, men att de inte har anledning att misstro kvinnans berättelse.

Vargen eller vargarna gick alltså INTE till attack eller gjorde utfall mot kvinnan eller barnvagnen som media har gått ut med.

Enligt kvinnan kom vargen som närmast på ett avstånd av ca: 50 meter.

Hunden var ca: 80 meter framför kvinnan och var lös enligt Norrtälje Polisen när vargen attackerade den.

Mikael Dahllöf – WAS