Foto; Kickan Nikolic

De flesta jägare hatar varg, därför att den konkurrerar om bytesdjuren. Varg är präglade på älg och rådjur. Jägare vill därmed ha skyddsjakt på varg. Helst vill man se vargen utrotad helt och hållet.

En politiker som bor i området, går ut i massmedia med att hon har stött på varg ett flertal gånger i skogen när hon varit ute och ridit. Hon berättar om hur hemskt detta var och hur rädd hon blev. Hon använder sig av skrämselpropaganda till allmänheten, särskilt till barnfamiljer genom att gå ut till folket- de röstberättigade – med sitt budskap; Vargar är aggressiva och farliga. De ska vi inte ha i våra skogar.

Allmänheten tar till sig informationen och bryr egentligen sig inte om att kontrollera fakta i saken, utan tror på vad en folkvald politiker säger.

Politikerns, egentliga syfte, som själv är jägare och betalat en stor summa pengar för att få jaga på sin gode vän, tillika partikamrats jaktmarker är att få valuta för sina pengar. Har man betalat en stor summa pengar vill man också ha valuta för dem, dvs. viltkött på bordet. Jägare får inte jaga fullt ut när det finns varg i jaktområdet. Resultatet blir en sur jägargrupp och han (för det är alltid en han) som sålt jakträtt vill ge sin jaktgrupp valuta för pengarna, så att de självklart betalar för ett år till och markägaren därmed klarar godset ett år till.

Politikern och markägaren, påbörjar en kampanj för att driva igenom skyddsjakt. Budskapet till Länsstyrelsen är att de vill skydda en rädd och skrämd allmänhet som känner rädsla för att ha varg i sitt närområde och inte vågar gå ut. Det egentliga syftet är att politikern och markägaren drivs av pengar och girighet.

Länsstyrelsen anordnar ett föreläsningsmöte för allmänheten och kallar in en sk. rovdjursexpert som gör en analys av Södertörnsvargen. Hon är för farlig att ha i livet. Hon har ändå attackerat några får (vilket är ett naturligt beteende för ett rovdjur. De är inte vegetarianer). Dessutom har hon visat sig i närheten av människor alltför många gånger. Dvs. denna varg är inte aggressiv som en varg ska vara. Länsstyrelsens personal, som också är jägare egentliga syfte är att få en legal acceptans av en skyddsjakt. Den inhyrda rovdjursexpert har övertygat den sista skara av människor som trots allt fortfarande var skeptiska till om vargar verkligen är så farliga som politikern säger.

Länsstyrelsen kan nu lugnt beordra en skyddsjakt. En skyddsjakt av en icke aggressiv varg som endast genom att vara varg och följa sina naturliga instinkter döms till döden. Det verkliga syftet är att vargtiken höll på att bli könsmogen och letade efter en partner. Det ville både politiker och jägare stoppa. Ett etablerat vargrevir skulle innebära att de överhuvudtaget inte längre får jaga på Södertörns markområden.

GRIMMA åt sig rund och fin på älg och rådjur och betalade inte för sig. Hennes pris blev därmed döden genom skyddsjakt.

Tron på demokratin är urholkad för länge sedan.

Foto; Kickan Nikolic