Det har gått tre veckor sedan riksdagsvalet avgjordes. Hur landet kommer att styras de närmaste fyra åren är fortfarande oklart men enligt Svensk Jakts läsare råder det ingen tvekan om vilken den viktigaste jaktfrågan är att ta tag i för den kommande regeringen.

Direkt efter valet ställde vi frågan ”Vilken jaktfråga är viktigast att den kommande regeringen tar tag i?” på Svenskjakt.se. Hittills har 1.465 svarat på frågan och med en överväldigande majoritet anser läsarna att vargfrågan är den viktigaste.

Drygt 44 procent av de som svarat har listat vargfrågan högst, och kanske är det så att vargfrågan är mer aktuell än någonsin i jägarleden eftersom Naturvårdsverket redan beslutat att det inte kommer att tillåtas någon licensjakt på varg kommande vinter.

Därefter kommer frågorna runt vapenlagstiftningen. Drygt 21 procent av de som svarat anser att det är den enskilt viktigaste jaktfrågan för den kommande regeringen att börja arbeta med.
Även de hot och sabotage som drabbar jägarna anser de svarande vara en viktig fråga. Knappt 15 procent anser att det är den viktigaste jaktfrågan för den kommande regeringen att ta tag i.

> Läs mer