Styrelsen för Jägarnas Riksförbunds distrikt i Dalarna går ut med öppet stöd för den misstänkte industrimannen i jakthärvan i Västmanland. Han är även är en känd vargdebattör. 
– Vi är övertygade om att han är oskyldig och hoppas att han kan fortsätta driva de här frågorna. Han har vårt fulla stöd och har drabbats av ett rättsövergrepp, säger Martin Lundgren, ordförande för JRF-Dalarna.

Det var i fredags som JRF-distriktet sände ett brev till den fängslade industriledaren på Kronobergshäktet. Idag släpptes han från häktet efter ett beslut av åklagaren, som gjort bedömningen att industrimannen inte kan förstöra några bevis i förundersökningen, som fortsätter med bland annat analyser av beslagtagna vapen, datorer och mobiler.

”Du har stöd, oavsett utgången” 
”Du har vårt fulla stöd, oavsett utgång i de processer som ligger framför dig. Vi är helt säkra på din oskuld i alla absurda och ogrundade anklagelser som riktas mot dig”, skriver JRF-distriktet.
”Vi vill också passa på att tacka för ditt engagemang i de frågor som betyder mest för oss gällande jakt och rovdjurspolitik. Vi hoppas du kan finna kraft i rådande situation att se framåt till den tid som kommer efter detta oerhörda”, tillägger JRF-basen i brevet från distriktet.

Läs mer

NOTE; Jägarnas riksförbund får årligen 7,5 miljoner från Naturvårdsverket via viltvårdsfonden.