Ett 15-tal personer från Malung i söder till Torgås i norr har fått nog av den rådande rovdjurspolitiken, därför anordnades på söndagen en rovdjursmanifestation. Alla har de någon anknytning till hundar eller boskap.

De åkte i en karavan med bilar och traktorer med start i Malungsfors hela vägen till Kläppen.

Deltagarna tycktes nästan vara mer irriterade på politikerna än på vargarna. Några av dem anser att politikerna inte lyssnar på deras vädjan om att få ner antalet vargar. Något krig vill de inte ha, de tycker att det räcker med den osämja som redan är. Marita Lindström och hennes anhängare är emot politiken som förs och att det är en het potatis som ingen politiker vågar ta tag i.

– Det ska vara nollvision när det gäller varg, det finns småbarnsföräldrar i Lima som inte låter barnen gå till busshållsplatsen, säger Per-Gunnar Halvarsson, som är initiativtagare till rovdjursmanifestationen.

– Politikerna på landsbygden lyssnar inte på oss, hur ska man då begära att politikerna i Stockholm ska göra det, säger Yvonne Hedgren.

Hon har dåliga erfarenheter av vargen.

– Jag hade vargen efter mig flera gånger förra vintern när jag gick ut med hunden. Det är obehagligt, det känns hotfullt. Vi är vanliga hundägare som är ute och går, vart ska vi motionera hundarna frågar sig Yvonne.

Rita Olsson tycker att det gått för långt när vargarna går in på gårdarna och tar hundarna.

– Det finns folk som funderar starkt på att flytta från Malung eftersom de inte kan leva det liv i naturen de är vana med.