Misstankarna mot de tre män, däribland en känd industriledare, som fortfarande sitter häktade i den så kallade jakthärvan i Västmanland har stärkts, enligt kammaråklagare Lars Magnusson. Men ett eventuellt åtal lär dröja, trots att åtalet mot industrimannen enligt den senaste omhäktningen egentligen ska väckas senast den 27 november.

De fem misstänkta i de så kallade Lillhärdalfallet friades för illegal vargjakt sedan de suttit häktade i 17 dygn. I de fallet var det länsstyrelsens naturbevakare som fick igång en stor polisinsats när några jägare undersökte ett vargspår när de var ute och rekade inför en bäverjakt i Tandsjöreviret i maj 2012. Ersättningen för att kvintetten satt oskyldigt häktade så lång tid pendlade mellan 20 000 och 45 000 kronor, bland annat för lidande och förlorade arbetsinkomster.
Kan bli över en månad i häktet
I jakthärvan i Västmanland, som också handlar om misstänkt vargjakt på grund av tips, har häktningstiden passerat 17 dygn med råge för den misstänkte industriledaren och den 28-årige jaktledaren. De häktades första gången den 30 oktober och fängslades den 26 oktober.
Samtliga fem misstänkta i jakthärvan nekar till brott och polisen har inte anträffat vare sig någon död varg eller död kungsörn, som rykten först gjort gällande.

Läs mer

Uppdaterat
Fredagen den 23 /11. Inga förhandlingar bokade i ärendet.
Meddelande från Västmanlands Tingsrätt,
Åtal senast 2018-11-27, Roland Pettersson
Åtal senast 2018-11-27, Karl Hedin
Åtal senast 2018-12-03, Per Persson

/ Admin