Södertälje (JJ) Rättegången mot den man som sköt en varg i september 2015 för att skydda sin hund, är nu inne på sin andra rättegångsdag. I dag har flera vittnen hörts kring händelsen.

Under förmiddagens rättegångsförhandlingar har tre anställda från Länsstyrelsen hörts kring händelsen, även den person som mottog skyttens SMS med texten ”The target is eliminated”.  Jens Gustafsson, riksviltvårdskonsulent var också kallad som vittne.
> Läs mer
 

Många vittnen till vargskytts fördel

Vanligtvis brukar åklagarens vittnen vid en rättegång ha uppgifter som motsäger den åtalades. I Sjundarättegången som pågår vid tingsrätten i Södertälje är det i stort sett tvärt om.

I princip samtliga vittnen som kallats till förhör under tisdagen bekräftade vad som framkommit, både i förundersökningen och under rättegången. Knappast något av det som den åtalade jägaren sagt om händelsen motsades.

Så var till exempel tre av länsstyrelsens naturbevakare och besiktningsmän på plats för att berätta om sina noteringar under den 29 september 2015, dagen då vargen sköts.

De gav samstämmigt samma uppgifter som står i protokollet som upprättades på platsen, där huvudpunkten är att vargen var tre meter från den unga borderterriern då ägaren bestämde sig för att skjuta, efter att han först skrikit och lossat skrämskott.

> Läs mer